ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Fingiranje filmičnog s manistrom na pome

Ako je opet početak siječnja a ti si opet ostavljena sama, možeš pokušat radit, a ako to ne ide, možeš uvijek gledat filmove i otvorit vino preostalo od proslave. Vino je slatkasto a film o aircrashu, cimer je vani i možeš odlučit skuhat manistru s pestom, pristavit manistru i onda se predomislit i odlučit glumit da si lik u filmu koji kuha talijansku večeru pijuckajući vino. Nasjeckaj kapulu i baci je na maslinovo ulje, nožem otvori konzervu i istresi pome na to, začini šećerom, solju, peršinom, bosiljkom i, ako si bogohulna, i sojasosom, nasjeckaj luka i ubaci i njega, a onda si natoči još malo vina i dolij usput malo u pome, kao šta to rade u filmovima. Ako ne voliš kuhat za sebe možda se ipak zatečeš kako miješaš toč polako, s ljubavlju, i kad zajedno s junakinjom shvatiš da je ona cijeli film bila mrtva možda najozbiljnije posumnjaš da si i ti živa.


manisrtanapome1



Ne trudi se procijedit manistru jer onda moraš oprati i cjedilo nego je onako iz vode izvadi na pjat i polij točem. Manistra na pome je filmsko, utješno, Marini Blagaić najdraže, lako, brzo, zdravo, mediteransko i tvoje obiteljsko jelo. Pa da si i mrtva.

Pospi parmezanom. Motaj na perun kako su te naučili još prije nego šta su te naučili držat olovku.


manistranapome2



Jedi. Makar dva zalogaja, dok opet ne prevlada mučnina.

Nema komentara:

Objavi komentar