Ako je opet početak siječnja a ti si opet ostavljena sama, možeš pokušat radit, a ako to ne ide, možeš uvijek gledat filmove i otvorit vino preostalo od proslave. Vino je slatkasto a film o aircrashu, cimer je vani i možeš odlučit skuhat manistru s pestom, pristavit manistru i onda se predomislit i odlučit glumit da si lik u filmu koji kuha talijansku večeru pijuckajući vino. Nasjeckaj kapulu i baci je na maslinovo ulje, nožem otvori konzervu i istresi pome na to, začini šećerom, solju, peršinom, bosiljkom i, ako si bogohulna, i sojasosom, nasjeckaj luka i ubaci i njega, a onda si natoči još malo vina i dolij usput malo u pome, kao šta to rade u filmovima. Ako ne voliš kuhat za sebe možda se ipak zatečeš kako miješaš toč polako, s ljubavlju, i kad zajedno s junakinjom shvatiš da je ona cijeli film bila mrtva možda najozbiljnije posumnjaš da si i ti živa.
Ne trudi se procijedit manistru jer onda moraš oprati i cjedilo nego je onako iz vode izvadi na pjat i polij točem. Manistra na pome je filmsko, utješno, Marini Blagaić najdraže, lako, brzo, zdravo, mediteransko i tvoje obiteljsko jelo. Pa da si i mrtva.
Pospi parmezanom. Motaj na perun kako su te naučili još prije nego šta su te naučili držat olovku.
Jedi. Makar dva zalogaja, dok opet ne prevlada mučnina.
Ne trudi se procijedit manistru jer onda moraš oprati i cjedilo nego je onako iz vode izvadi na pjat i polij točem. Manistra na pome je filmsko, utješno, Marini Blagaić najdraže, lako, brzo, zdravo, mediteransko i tvoje obiteljsko jelo. Pa da si i mrtva.
Pospi parmezanom. Motaj na perun kako su te naučili još prije nego šta su te naučili držat olovku.
Jedi. Makar dva zalogaja, dok opet ne prevlada mučnina.
Nema komentara:
Objavi komentar